OS, ett folkets spektakel?

OS, en tävling där amatörer tävlar i sann sportsmanna-anda. Att Viasat nu får rättigheterna att sända, och inte SVT är väl helt ok enligt marknaden...


OS, ett folkets spel, får inte alla möjlighet att se, bara de som har valt Viasat, och de tittarna får nu möjlighet att se världens bästa tävla till kören av någon trevlig reklamjingel.


Det tycker jag är skit! Men vem är jag, en vanlig människa, att uttala mig om sådant? Jag har ju gjort ett aktivt val att inte ha Viasat som mediadistrubitör. Jag bara betalar min licens att ha en TV hemma, och det ger ju ingen direkt rättighet att titta på det jag vill.


Ett folkets spel ska också ges till folket, inte styras av marknaden.

Barn i världen

Vi har det bra här uppe i norden. Vi är förskonade från mycket elände som pågår i övriga världen. Vi har tur, vi är lyckligt lottade, vi har det bra.
När vi vaknar på morgonen så är dagens vedermödor normalt sett inte så betungande, vi riskerar inte att av vår vardag. Våra barn behöver inte arbeta eller utsätta sig för livsfara för att livet ska gå runt.
Men väldigt ofta glömmer vi detta, och vår egna grå vardag med dess problem tar över.
något vis verkar det som om vi människor inte kan vara lyckliga om vi inte är olyckliga. Kanske måste vi gå igenom ett helvete och sju svåra år innan vi kan uppskatta det fina som finns i livet, runt omkring oss, i oss, hela tiden?
Jag tror det är viktigt att vi varje dag hyllar och uppskattar det som är viktigt i livet och det som gör oss glada. Med så mycket skit som ständigt pågår måste vi kanske tvinga oss att lyfta fram det fina?
Idag väljer jag att vara lycklig, idag väljer jag att spendera min tid med mina barn.

Äventyr och skatter

För att göra utetiden med grabbarna lite mer intressant brukar vi gå på skattjakt och äventyrsuppfinning. Vi letar efter saker och hittar ofta en hel del kul som man kan passa på att göra pedagogik kring.
Aldrig har vi dock haft sådan tur att vi hittat riktiga nedgrävda skatter som man nu gjort här i stan. Till råga på allt så ligger fyndplatsen bara ett par kvarter hemmifrån...
Nästa gång vi går ut på äventyr star vi med en spade, för vem vet vad som kommer upp när man börjar gräva lite?

Barn är ett folk...

...och de bor i ett främmande land.
CB är 4 år och helt inne i sin fantasivärld. I den är allt möjligt och det är tack vare den som han fattar vad den här andra, tråkiga världen handlar om. Tror det är många vuxna som inte riktigt fattar detta, att det är så viktigt för barnen att få vara inne i leken, att leken är på riktigt, att den har en betydelse, en funktion.
Idag bakade han en födelsedagstårta till V, av klossar och en plastbit. "Det blir gott" konstaterade han självsäkert. I går morse satt han och hade en hel utläggnig om att han hade en fabrik i tyskland där han tillverkade bilar utan tak, och att dom åkte jättefort och att det var bekvämt att göra det, och att Annika, farfars fru, också tyckte att det var bekvämt.
Det är här drömmarna föds och framtiden formas, och som Albert Einstein en gång sa: "Fantasi är viktigare än kunskap".

Ny tag med pappablogg idag.

Dags att förnya, göra om och göra rätt, hitta nya vägar och nya äventyr.
Papparollen utvecklas ständigt, och därför måste bloggen hitta nya uttrycksformer.
Man blir ju inte yngre med tiden, utan mer rutinerad får fler gråa hårstrån och mer artros i knäna... Friskt vågat hälften vunnet osv...
Är du intresserad av vad som skrivits förut kan du alltid gå in på http://blogg.passagen.se/mattijo/ annars kanske du har bättre för dig.
Nu är det sent och grabbarna sover. Ska passa på att umgås med V.
Natti Natti.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0